Четвер , 28.03.2024

Тернопільські депутати спробують подолати вето мера

До Різдвяних свят депутати Тернопільської міської ради зберуться на позачергову сесію, на якій спробують подолати вето мера на рішенні про недовіру головному архітектору міста.

Ландяк2“Про рішення міської ради від 22 грудня ц.р. щодо відсторонення Бесаги В.Й. від виконання обов’язків начальника управління архітектури міста.

Висновок перший. Дещо запізніле в часі рішення , однак попередня рада була не спроможна винести подібну справедливу ухвалу. За попередніх п’ять років за сприяння Бесаги відбувалась забудова парків, в багатьох місцях сплюндровано місто порушенням лінії забудови (приклади: вул.Купчинського -ринок Мандарин; пр.Злуки, 53-55 -напроти Духовного центру – зведено шопу для сіна, так я називаю трьохповерхову споруду в місці замороженого, ще Негодою В.А.(наступні мери також не давали дозволу), будівництва магазину.

До цього переліку можна додати знищення площі Мистецтв та будівництво недопустимого за площею забудови житлового будинку, біля довгобуду обласна бібліотека; зведення з порушення державних будівельних норм торгового центру біля залізничного вокзалу; Цей перелік можна продовжити багатьма іншими об’єктами, якими Бесага спричинився до псування архітектурного обличчя нашого міста та подальшого загострення і ускладнення транспортної проблеми.

Архітектори відзначають низький професійний рівень пана Бесаги, однак такий начальник управління архітектури якраз і потрібен міській владі.

Тому рішення депутатів було вірним, Депутати від партії “Громадянська позиція” в повному складі його підтримали.

Висновок другий.

Чи призупинення 24 грудня ц.р. Надалом С. рішення депутатів є проявом його сили та як воно вплине на роботу ради? Швидше вважаю – це проявом слабкості, який грунтується на тому , що він не бачить своїх помилок або тут є інша слабкість – не може сміливо їх визнавати.
З іншого боку повторний розгляд даного питання буде серйозним тестом для депутатів від партії “Солідарність” Блоку Петра Порошенка ” та частини депутатів партії “Свободи”, які прагнуть діяти відокремлено від мера. Хочу вірити , що вони здадуть тест успішно і ми подолаємо вето мера.

Закон України відвів лише два тижня для повторного розгляду даного питання. Тому до святого Різдва має відбутись позачергова сесія. Побачимо, на що здатні міські народні обранці”. – написав депутат міськради Петро Ландяк на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.