Четвер , 28.03.2024

У Ланівцях під час блокування свиноферми виникла пожежа

В ніч з 26 на 27 грудня до Ланівецького відділення поліції надійшло повідомлення про виникнення пожежі у наметі активістів, які оголосили безстрокову акцію, протестуючи проти діяльності приватного аграрного підприємства «Агро-Ланівці».

пожежа4Про це повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Нагадаємо, з сьомого грудня триває конфлікт між жителями райцентру та власниками агрофірми.

Люди вимагають закрити свинокомплекс через жахливі санітарні умови. Для цього протестуючі встановили намет і перекрили під’їзні шляхи до аграрного підприємства.

Близько опівночі в наметі виникла пожежа. За попередніми даними, спалахнули тюки із соломою, якими була обкладена палатка.

Співробітники Ланівецького відділення поліції внесли дані про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань, кваліфікуючи частиною другою статті 194 ККУ – умисне знищення майна шляхом підпалу. Що стало причиною загорання, встановить експертиза. Правоохоронці розглядають усі можливі версії виникнення пожежі. Серед яких і необережне поводження з вогнем, і експлуатація саморобних обігрівальних приладів, адже під час огляду місця події на згарищі було знайдено так звану буржуйку,  і навмисний підпал. Проводиться досудове розслідування.