Четвер , 28.03.2024

У поліції відреагували на інформацію про скандал з іноземцями-педофілами

22 грудня на місцевих інтернет-сайтах з’явилася інформація про те, що студенти-іноземці з Івано-Франківська начебто «передали» двох неповнолітніх дівчаток для розваг своїм друзям-іноземцям, що мешкають у Тернополі.

дивчатаПравоохоронці оперативно відреагували на дане повідомлення.

Тернопільські поліцейські  зв’язалися з колегами з Івано-Франківська та провели комплекс оперативно-розшукових заходів з метою встановлення місця перебування неповнолітніх.

Оперативникам вдалося вийти на слід зниклих дівчат, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській поліції.

Як з’ясувалося, вони перебували в одній із тернопільських квартир, яку винаймають іноземці. Правоохоронці забрали дівчат і помістили їх в притулок. А вже вранці за неповнолітніми приїхали поліцейські з Івано-Франківська.

Було встановлено, що обидві дівчинки 12 та 13 років – мешканки Івано-Франківська, проживають у неповних сім’ях.  Вони пішли з дому близько двох тижнів тому. Мама однієї із них заявила про зникнення доньки до поліції. Франківські поліцейські оголосили її у розшук.

Поліцейські встановили, що дівчата дісталися до Тернополя автобусом.

Наразі слідчими Івано-Франківщини розпочато кримінальне провадження за статтею 155 Кримінального кодексу України – статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості. Призначено ряд необхідних експертиз. Триває досудове розслідування.