П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі за 3000 гривень хабара кінологу дали 5 років тюрми

Найбільшим хабарником на Тернопільщині виявився міліціонер, який щоб підзаробити гроші, дресирував чужу собаку у державному кінологічному центрі. Саме за це порушення чоловік отримав 5 років ув’язнення. 

sud1Прокуратура Тернопільської області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно начальника одного з структурних підрозділів УМВС у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Встановлено, що правоохоронець, являючись службовою особою, незаконно отримав від жителя Тернополя 3 000 гривень за поміщення собаки до підпорядкованого йому центру та подальшого проведення загального курсу дресирування інспекторами-кінологами.

Одержавши хабара за виконання дій з використанням наданого йому службового становища, керівник структурного підрозділу міліції порушив обмеження, встановлені Законом України «Про запобігання корупції», чим вчинив корупційне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Вироком Тернопільського міськрайонного суду обвинуваченого за вчинення корупційного злочину засуджено до реального позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права займати посади у правоохоронних органах та строк 2 роки, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Окрім того, правоохоронця позбавлено спеціального звання – підполковник міліції, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.