П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі проведуть повну інвентаризацію земель міста

Провести інвентаризацію земель Тернополя запропонував на останній сесії депутат Андрій Шкула.

земля2Депутати дану ініціативу підтримали, повідомляє 0352.ua

“За три роки, якщо все буде добре, знатимемо все про наашу землю- користувачі, вільні ділянки, умови і т.п. Вірю, що і надходження до бюджету зростуть бо ж не всі користовані землі належно обліковані.Спасибі депутатам, що підтримали”, – написав на своїй сторінці в Фейсбуці депутат.

Він також зазначає, що підтримав депутатський корпус і інші його ініціативи.

“Говорю, не скромно, про свої пропозиції (підтримані нашою фракцією “Самопоміч” та проголосовані більшістю депутатів), які вважаю потрібними місту:
– зняти з програми підтримки парків усі згадки площ парків, адже згідно з межами парків, які затвердили в 2000 році і тим, що є зараз, різниця в два десятки гектарів (в строну зменшення). Я вважаю, що чимало паркової землі забрали не законно і площі є більшими, ані ж прописано в програмі. – спасибі депутатам, що підтримали.
– включили в програму по комунальному майну пункт про створення публічного реєстру комунального майна (хто, що і як орендує, що вільне, що продають чи здають в оренду) – спасибі депутатам, що підтримали;
– включили в програму економічного та соціального розвитку пункт про проведення інвентаризації 1/3 земель Тернополя”, – написав Андрій Шкула.

Принагідно він повідомив і про ті пропозиції, які депутати не підтримали:  розробити єдиний стиль МАФів та зобов’язати власників втілити його (“бо то капарство, яке є на кожнім кроці псує місто”, переконаний депутат), зменшити обсяг фінансування співпраці міської ради та ЗМІ (“не повинен бюджет платити за популяризацію влади”).

“Також не підтримали пропозицію не затверджувати зміни до Генплану в першому кварталі наступного року. Тоді як спочатку треба вивести кінці з порушеннями діючого Генплану та покарати винних”, – підкреслив депутат.