П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі пікетували лісгосп з вимогою звільнити винуватця резонансного ДТП

Понеділок у Тернополі розпочався пікетом. Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства, що на вулиці Багата, 5 пікетував “Правий Сектор”.

пикет-лисУчасники акції вимагали звільнити з роботи директора Кременецького лісгоспу, повідомляє TV-4.

Ще рік тому за участі чиновника трапилась аварія. Загинув 17-річний юнак та тяжкі травми отримала 15-річна дівчинка. Винуватців трагедії досі не назвали.

Сьогодні батько загиблого Юрія Ящука, представники Шумської і Кременецької народних рад та Тернопільського “Правого Сектору”, вимагали негайного звільнення Степана Барана з посади директора кременецького лісового та мисливського господарства.

Учасники пікету стверджують, що перебування на посаді дозволяє чиновнику уникнути покарання.

“Правий Сектор” вимагає звільнення Степана Барана з посади директора кременецького лісгоспу. Ще торік за участі чиновника трапилась дорожньотранспортна пригода. У результаті аварії загинув неповнолітній хлопець, а дівчина залишилась калікою. До сьогодні винних у трагедії не названо. Один із її можливих учасників обіймає державну посаду та водить машину. Активісти вже неодноразово вимагали вирішення цієї справи: писали заяви, проходили судові слухання, навіть в сміттєвий бак Степана Барана садили. Сьогодні прийшли пікетувати Тернопільське обласне управління лісового мисливського господарства з вимогою негайних дій, щодо звільнення Степана Барана.

– Ми були останнього разу на судовому засіданні в Шумську. Ми бачили, як воно проходило, є підозра навіть в тому, що і свідки справи і дехто з держслужбовців, напевно, були залучені до того всього підкупом. І всі тягнуть на сторону Барана, тобто на сторону вбивці, – говорить активіст “Правого сектору”.

Пікетувальники готові були палити автомобільні шини під управлінням тернопільського лісгоспу, та представники структури погодились дати коментар. Першого заступника начальника управління лісового та мисливського господарства Олега Яремка застали у кабінеті. Згодом він вийшов до громади та батька загиблого хлопця.

– Я свою дитину не продам. І я хочу, щоб ця людина була звільнена негайно. Тому що він вбив мою єдину дитину і далі робить свої діла, – каже батько загиблого Володимир Ящук.

– Питання про те, щоби ініціювати повинно бути звернення ваше до обласного управління. Це є раз. Дальше, я наголошував, коли в кабінеті, коли ми говорили з представниками про звернення громадськості, яке сьогодні є, я доповім голові обласної адміністрації і голові агентства лісових ресурсів, – повідомив перший заступник начальника ТО УЛМГ Олег Яремко.

Представники Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства разом із пікетувальниками домовились написати звернення до обласної адміністрації, щодо звільнення Степана Барана із посади директора ДП „Кременецький лісгосп”.