П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі таксист викрав 6 автомобілів марки “Опель”, два “Ауді” і одне “Деу”

Транспортні засоби злодій відганяв у гараж, який винаймав, або ж переховував у домогосподарстві бабусі неподалік Тернополя.

авто-крадижка2У вчиненні 9 незаконних заволодінь транспортних засобів співробітники слідчого управління Національної поліції в області підозрюють 23-річного жителя Тернополя.

Від злодія потерпали автовласники, які не подбали про належний захист свого майна, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Хвиля крадіжок прокотилася обласним центром у листопаді-грудні. Як правило, полювали на старенькі автомобілі марки «Опель». Правоохоронці детально проаналізували усі факти, співставили характер вчинення злочинів і дійшли висновку, що усі крадіжки – справа одних рук.

Як розповів заступник начальника слідчого управління ГУНП в Тернопільській області Сергій Осадця, підозрюваного затримали співробітники дорожньо-патрульної служби. Під час патрулювання вони зупинили автомобіль, який, як виявилося, перебував у розшуку.

Водій транспортного засобу не зміг надати жодних документів на автівку і поводився дивно. Як з’ясувалося, на рахунку молодика декілька незаконних заволодінь транспортними засобами.

Підозрюваний – 23-річний житель Тернополя дає покази поліцейським. У ході слідства стало відомо, що чоловік підзаробляв таксуванням, але такий спосіб заробітку, вочевидь, не приносив достатніх доходів. Він вирішив вдатися до протиправного.

Першу автівку тернополянин викрав в середині листопада. Об’єктом злочинних посягань обирав старенький транспорт, який не був обладнаний сигналізацією. На полювання виходив вночі. До чужих машин проникав за допомогою підбору ключів, або ж викрутки. Аби не привертати лишньої уваги, чіпляв на чужу автівку шашку таксі.

Транспортні засоби злодій відганяв у гараж, який винаймав, або ж переховував у домогосподарстві бабусі неподалік Тернополя. Відтак усі автівки розбирав на запчастини та продавав. Апетити злодія щоразу зростали. На справу почав виходити все частіше. Підшуковував автомобілі не лише у нашому обласному центрі, а й їздив за ними до Підволочиська та Волочиська Хмельницької області.

Загалом на рахунку підозрюваного 9 крадіжок транспортних засобів – 6 автомобілів марки «Опель», 2 – «Ауді» та 1 – «Део».

За версією слідства, тернополянин не сам вчиняв крадіжки. Працівники поліції перевіряють знайомих та колег підозрюваного на причетність до скоєння злочинів.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки та вилучили у підозрюваного запчастини, а також розшукали три крадених автівки. Після закінчення відповідних експертиз, транспорт повернуть законним власникам.

Наразі зловмисник затриманий згідно статті 208 КПК. Його дії слідчі кваліфікують за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років. Триває досудове розслідування.