П’ятниця , 19.04.2024

Школярки влаштували жорстоке побоїще у парку, а з перехожих ніхто не втрутився

Десять пляшок енергетичних напоїв та шість пачок цигарок вимагали подруги у 13-ої школярки за те, що ті її «відпустили, а не добили».

бийка-дивчатаПро це повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Оперативники та слідчі Тернопільського відділу поліції працюють над розкриттям протиправного діяння, вчиненого групою неповнолітніх дівчат.

Троє школярок били та погрожували колишній подрузі за те, що відійшла від їхньої компанії і просила повернути позичену спортивну кофту.

Соціальні мережі інколи інформативніші для батьків, аніж розмови з власними дітьми. Прочитавши переписку доньки з її «друзями», тернополянка звернулася до поліцейських.

Як розповів начальник Тернопільського відділу поліції Степан Савка, до них із заявою звернулася жителька обласного центру і повідомила, що на початку листопада троє невідомих осіб в парку Національного відродження нанесли її 13-річній доньці тілесні ушкодження. Правоохоронці оперативно встановили підозрюваних. З’ясувалося, це неповнолітні дівчата.

Мама потерпілої школярки розповідає, що донька рік тому потрапила у сумнівну компанію.

– Дитина тоді сильно змінилася: додому поверталася пізно, від неї було чути цигарками. Я тоді заборонила їй це коло спілкування, – розповідає тернополянка. – Неприємності для моєї доньки почалися тоді, коли вона попросила колишню коліжанку, аби та їй повернула спортивну кофту, яку позичала. Скажу відверто, я сама писала цій дитині, телефонувала, аби вона віддала те, що їй не належить.

Як встановили правоохоронці, п’ятого листопада 15-річна тернополянка разом з подругами таки принесли ту злощасну одежину. 13-річну школярку викликали з уроків і сказали, аби та підійшла і забрала кофту. Вони чекатимуть на неї в парку. Дівчина прийшла та не очікувала, що зустріч обернеться побоями.

Зі слів потерпілої, її били троє – дві десятикласниці та восьмикласниця. З ними була ще четверта дівчина, але та лише стояла збоку палила та матюкалася. Серед білого дня свідками бійки було чимало перехожих, проте ніхто так і не втрутився.

Побита школярка повернулася додому, але матері не зізналася. Деталі жінка з’ясувала через соцмережі.

– Вони писали доньці, щоб ні «мамка», тобто я, ні «мусора», напевне мали на увазі правоохоронців, не знали про те, що відбувається, бо тоді буде ще гірше,- розповідає жінка.- Після бійки в парку моїй дитині дали список, де було вказано, що вона має принести десять пляшок енергетичних напоїв та шість пачок цигарок, навіть вказали марку, за те, що відпустили її , а не добили. Вже навіть коли донька лежала в лікарні, де їй діагностували закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку, так звані «подруги» телефонували і цікавилися, коли та принесе «могорич».

Начальник сектору Тернопільського відділу поліції Андрій Кульчицьки каже, що справу зараз ретельно вивчають . Кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 125 ККУ. Проводиться досудове розслідування.