Четвер , 18.04.2024

200 сільських рад Тернопільщини не відправили в армію жодного призовника

Найкраще виконали планове завдання із призову на строкову військову службу виконали Борщівський, Кременецький, Підволочиський, Підгаєцький та Чортківський райони.

призов2Про стан призову на строкову військову службу в області йшлося 30 листопада під час відеонаради з головами районних державних адміністрацій, яку провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Крисак.

Як поінформував обласний військовий комісар, полковник Володимир Катинський, найкраще виконали планове завдання Борщівський, Кременецький, Підволочиський, Підгаєцький та Чортківський райони. Гірша ситуація у Бучацькому, Тернопільському, Заліщицькому та Збаразькому районах, а також у м. Тернопіль.

«За результатами виконання завдань щодо призову на строкову службу буде прийнято відповідні кадрові рішення, – наголосив перший заступник голови обласної державної адміністрації. – Крім того, близько 200 сільських рад не відправили жодного призовника».

За результатами наради перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Крисак дав відповідні доручення головам районних державних адміністрацій та керівникам структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, осінній призов, згідно з розпорядженням президента України, закінчується 30 листопада.
Призову на строкову службу в 2015 році підлягають особи віком від 20 до 27 років. 18- і 19-річні громадяни України можуть піти служити, але тільки за власним бажанням. Служба в армії триває півтора року.