П’ятниця , 19.04.2024

Військовий комісар розповів про альтернативу для сьомої хвилі мобілізації

На Тернопільщині є альтернатива черговій хвилі мобілізації – військова служба за контрактом. Відповідно, чим більше буде залучено контрактників, тим меншою буде потреба в мобілізованих.

катинський1Про це заявив Тернопiльський обласний вiйськовий комicaр,  полковник Володимир Катинський під час брифінгу з приводу комплектування військових частин за рахунок контрактників та роз’яснень щодо сьомої хвилі часткової мобілізації.
«Ви знаєте, що під час візиту на Тернопільщину Президент України Петро Порошенко заявив, що внесе до Верховної Ради України проект закону про оголошення чергової хвилі мобілізації після відповідного звернення Генерального штабу Збройних сил України, – зазначив Володимир Катинський.
– Як альтернатива мобілізації – військова служба за контрактом. З 2016 року збільшено зарплату військовослужбовцям-контрактникам  – для рядового вона становитиме близько 7 000 гривень, в зоні АТО будуть відповідні надбавки».

Крім того, військові, що відслужили 11 місяців, можуть підписати контракт на шість місяців. Ухвалено новий порядок речового забезпечення військовослужбовців. Військові, що мають цивільну вищу освіту, можуть пройти тримісячні курси для отримання офіцерського звання. В подальшому умови служби та якість забезпечення будуть поступово зростати.

Військовослужбовці за контрактом також отримують компенсацію за піднайом житла. Це сума від 1,5 до 2, 5 тисяч гривень. Також надається оплачувана відпустка, кошти на оздоровлення, матеріальна допомога на вирішення соціаль-побутових проблем.

«Люди виїжджають за кордон з метою заробити кошти, в той час, як можна піти на військову службу за контрактом, – наголосив Володимир Катинський під час брифінгу.