Вівторок , 16.04.2024

На Тернопільщині міліціонера судитимуть відразу за три злочини

Прокуратура Тернопільської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно дільничного інспектора одного з райвідділів міліції у вчиненні кримінальних правопорушень.

наручники2Судитимуть правоохоронця відразу за трьома статтями – ч.3 ст.186, ч.1 ст.365, ч.1 ст.368 КК України (грабіж, перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, одержання неправомірної вигоди).

Встановлено, що дільничний інспектор, скориставшись своїм службовим становищем, без перешкод зайшов на територію домогосподарства місцевого жителя та в подальшому проник до його будинку, з якого відкрито викрав пневматичну зброю, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Окрім того слідством доведено, що працівник міліції, запросивши місцевого мешканця нібито для вирішення скарги, упродовж кількох годин безпідставно його утримував в одному з приміщень райвідділу міліції.

Протиправну діяльність дільничного інспектора викрили правоохоронці та затримали його під час вчинення ще одного злочину – одержання неправомірної вигоди у сумі 500 грн. за не притягнення місцевого жителя до адміністративної відповідальності та подальшого укриття його незаконних дій неправомірного характеру.