П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині 5 злочинних груп скоїли 190 злочинів

Прокуратура Тернопільської області направила до суду обвинувальні акти стосовно 5 організованих груп, яких упродовж минулого року знешкодили правоохоронні органи області та притягнули до кримінальної відповідальності.

наручники2Як повідомили у прес-службі прокуратури області, осіб притягнули до відповідальності за здійснення незаконного обігу наркотиків, торгівлю людьми, вчинення шахрайства, а також припинено діяльність однієї злочинної групи з корумпованими зв’язками.

Судами області упродовж минулого року уже завершено розгляд та постановлено 3 обвинувальні вироки, якими учасників організованих груп засуджено за вчинені злочини, у тому числі 4 осіб – до реального позбавлення волі.

Разом з тим ще триває судовий розгляд обвинувального акту щодо колишніх керівників державного лісогосподарського підприємства, які у складі організованої групи разом із головним лісничим та директором товариства, зловживаючи службовим становищем на підставі фіктивних актів виконаних робіт привласнили державні кошти в сумі понад 800 тисяч гривень.

Загалом учасники 5 організованих груп спричинили інтересам громадян та держави шкоду на суму 1,6 млн. грн. Задля забезпечення відшкодування цих коштів слідчими накладено арешт на майно та грошові цінності обвинувачених на загальну суму понад 2 млн. гривень.