П’ятниця , 29.03.2024

Односельчани Барни попалися на крадіжці телефонних кабелів

За підозрою у вчиненні крадіжки телефонних кабелів поліцейські Чорткова взяли на гарячому двох жителів села Нагірянка. Молодики обрізали майже триста метрів дротів.

kabelЯк повідомив заступник начальника Чортківського відділу поліції Василь Присунько, протягом 2015 року сталося п’ять подібних крадіжок.

Тоді поліцейські переконали керівників місцевого відділу Укртелекому вивести на пульт чергової частини сигналізацію, аби правоохоронці могли оперативно реагувати на такі злодійські вилазки.

Бо, як правило, обрізування кабелів ставалося поза населеними пунктами і монтери виявляли це не одразу.

30 грудня спрацювала сигналізація на обрив кабелю між селами Мухавка та Свидова. На місце події одразу виїхали група швидкого реагування та оперативники поліцейського відділу.

Неподалік правоохоронці виявили двох молодиків. Змотані телефонні проводи, які були у жителів Нагірянки, і стали доказом їхньої причетності до вчинення крадіжки. Поліцейські задокументували злочин. Речові докази та знаряддя вчинення протиправного діяння вилучені.

Поліцейські перевіряють підозрюваних на причетність до чинення інших протиправних діянь. Проводиться досудове розслідування, повідомили у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.