П’ятниця , 29.03.2024

Підозрюваних у вбивстві таксистки тримають під вартою

У кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вбивства 35-річної таксистки, нові обставини.

nig (1)Про це повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

У справі – двоє підозрюваних. Вони – жителі Підволочиська. Одному – 19 років, іншому лише 16. Міру запобіжного заходу обом зловмисникам суд обрав тримання під вартою.

У правоохоронців є докази, що напередодні вчинення нападу зловмисники вживали спиртне. Хоча на ранніх етапах розслідування свідчення про це у підозрюваних були різні.

Що вживали алкоголь, один зі зловмисників зізнавався, інший, розуміючи, що стан сп’яніння – обставина обтяжуюча, стверджував, що не пили.

Поліцейські також знайшли на місці вчинення злочину знаряддя вбивства – перочинний ніж. В одному з тернопільських ломбардів вилучили мобільний телефон, викрадений зловмисниками з салону таксі. Апарат 35-річна таксистка використовувала в якості навігатора. В домогосподарстві одного з підозрюваних поліцейські знайшли та вилучили одяг зі слідами крові.

За висновками судово-медичної експертизи смерть жінки настала внаслідок гострої дихальної недостатності, масивного двобічного ателектазу легень, поранення шиї з пошкодженням гортані.

Дії підозрюваних кваліфіковані за статтею 115 (ч.2, п.6, 12)- умисне вбивство з корисливих мотивів вчинене за попередньою змовою групою осіб.