П’ятниця , 19.04.2024

У Борщові злодії вкрали автомобіль, щоб здати його на металобрухт

Підзаробити на крадіжці автомобіля вирішили троє жителів Борщівського району.

avto (2)Хлопці викрали стареньку легківку та хотіли здати її на металобрухт. Довести свій злочинний намір до кінця їм перешкодили правоохоронці, повідомили у Тернопільському обласному управлінні Національної поліції.

Із заявою про крадіжку транспортного засобу до співробітників Борщівського відділення поліції звернувся 72-річний житель райцентру.

Чоловік повідомив, що вночі невідомі викрали його автомобіль, припаркований на вулиці поблизу господарства. Машина була вже старенька та несправна, тож пенсіонер і не міг припустити, кому знадобився його транспортний засіб.

Викрадену автівку поліцейські знайшли в полі в одному із сіл району. Вже невдовзі встановили особи крадіїв.

Причетними до незаконного заволодіння транспортним засобом виявилося троє жителів району. Хлопцям від 19 до 24 років. Вони товаришують та з одного села. Ніхто із них раніше проблем із Законом не мав.

Як з’ясувалося, до крадіжки вони підготувалися заздалегідь. На одній із вулиць райцентру, куди час від часу приїжджали до знайомих, запримітили автівку, яка стояла без нагляду. Ідея підзаробити на транспортному засобі прийшла старшому із компанії. Вночі на машині одного із хлопців вирушили до райцентру на справу. Завести чужу автівку їм не вдалося, оскільки в ній не було двигуна.

Тоді вони викотили машину на дорогу, причепили її тросом до своєї автівки і відбуксирували. Заховати крадену легківку вирішили в полі, прикривши її гілками. Через декілька днів мали намір розібрати машину на запчастини і здати на металобрухт, а виручені кошти розділити між собою.

Планам перешкодили співробітники Борщівського відділення поліції. Щодо горе-крадіїв розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 289 ККУ – незаконне заволодіння транспортним засобом. Триває досудове розслідування.