Субота , 20.04.2024

У Тернополі активісти припинили блокаду складів “Мегаполісу”

Блокада складів російської компанії «Мегаполіс», що на вул. Д. Лук’яновича, 1, у Тернополі завершилася увечері 13 січня.

блокада1Наразі громадські активісти досягли певних домовленостей з Кабміном, МВС та Антимонопольним комітетом. Останні взяли місяць на роздуми, щоб прийняти рішення щодо «Мегаполісу».

Тим часом активісти готуються до маршу проти російської економічної окупації України, який відбудеться в середині лютого в Києві. Тоді ж вони і очікують отримати всі відповіді від вищевказаних структур щодо ситуації з “Мегаполісом”, пише “20 хвилин“.

Нагадаємо, активісти “Самооборони Майдану Тернопільщини”, ТО ВО «Автомайдан», «Правий Сектор» Тернопільщини, ТОО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», ГО “УНСО”, цивільний корпус «Азов» у вівторок, 12 січня, від 5 ранку блокували склади «Мегаполісу» у Тернополі. Вони вимагали заблокувати доставку сигарет російською компанією.

Такі ж пікети відбулися по всій Україні. Активісти вимагали від влади рішучих дій та розслідування Антимонопольного комітету України щодо монополізації українського ринку компанією «Мегаполіс», розслідування щодо фінансування сепаратизму та тероризму «Мегаполісом», оскільки власник компанії володіє заводом зброї у Росії.

Представник «Самооборони Майдану Тернопільщини» Іван Ковалик каже, що справа проти «Мегаполісу» лежить в Антимонопольному комітеті вже більше року, проте розгляд її відкладали.

– Як на мене, ми достатньо на даному етапі простимулювали МВС, Кабмін, Антимонопольних комітет, – каже пан Ковалик. – Врешті громадська блокада пов’язаного з ФСБ тютюнового монополіста досягнула своїх проміжних результатів. За ці два дні нам вдалося досягти успіху у перемовинах з органами влади.

Так, за фактами фінансових махінацій російських монополістів МВС розпочало два кримінальні провадження, продовжує співрозмовник. Кабмін взяв до розгляду заяви про внесення Кесаєва, його бізнес-оточення та його компаній, які контролюють український «Мегаполіс» до санкційного списку. А Антимонопольний комітет взяв на себе зобов’язання, що рішення щодо «Мегаполісу» приймуть до середини лютого.

Тим часом на полицях кіосків з цигарками у Тернополі не густо. Через блокаду складів 14 січня у кіоски привезли товару небагато, – близько 50% від звичної норми, розповіли продавці.

До слова, торгова компанія «Мегаполіс-Україна» спростувала зв’язок з російською групою компаній. Мовляв, серед власників Торгової компанії «Мегаполіс-Україна» російських громадян і компаній немає.