П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі майданівці заблокували склади тютюнової компанії “Мегаполіс”

Сьогодні, 12 січня, громадські активісти проводять у Тернополі акцію блокади складів російської компанії «Мегаполіс» – монополіста тютюнового оптового ринку України та спонсора виробництва зброї для російського агресора.

МегаполисПро це повідомляє прес-служба Самооборони Майдану Тернопільщини.

Акція розпочалась о 5:00 ранку і триває за адресою м. Тернопіль, вул. Д. Лук’яновича, 1. Активісти блокують склади «Мегаполіса», перешкоджаючи таким чином доставці продукції компанії до торгових точок.

Учасники акції: Самооборона Майдану Тернопільщини, ТО ВО «Автомайдан», «Правий Сектор» Тернопільщини, ТОО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», ГО “УНСО”, цивільний корпус «Азов».

“Комапанія «Мегаполіс» є монополістом на ринку оптової торгівлі тютюновими виробами в Україні, проте юридично такою не визнана. «Мегаполіс» займає 90% українського ринку, має більше 50 тисяч точок продажу цигарок. Компанія стала монополістом на ринку ще за часів правління В. Януковича та продовжує приносити прибутки його оточенню і після Революції Гідності. Та найрезонансніше те, що власником «Мегаполіса» є російський олігарх Ігор Кесаєв. А окрім тютюнового бізнесу Кесаєв  контролює завод ім. В. Дегтярьова, що забезпечує російську армію технікою та зброєю. Таким чином, купуючи цигарки у цього монополіста, українці не лише збагачують кишені російського бізнесу, а й оплачують зброю для російського агресора на сході країни”. – зазначається у повідомленні прес-служби Самооборони Майдану Тернопільщини.

Активістів обурює бездіяльність влади та Антимонопольного комітету з приводу успішної діяльності «Мегаполіса» уже 2 роки після Революції Гідності.

Основні вимоги, які ставлять учасники акції:

– розслідування Антимонопольного комітету України щодо монополізації українського ринку компанією «Мегаполіс»;

– розслідування щодо фінансування сепаратизму та тероризму «Мегаполісом», оскільки власник компанії володіє заводом зброї у Росії;

– застосування до ТОВ «Мегаполіс» Закону України «Про санкції»;

– відкриття справ проти замішаних в даному питанні поплічників «сім’ї», зокрема куратора бізнесу «Мегаполіса» в Україні Бориса Кауфмана.

Аналогічна акція паралельно проходить у кількох містах України. Цією акцією активісти хочуть  запустити рух боротьби проти економічної окупації України Росією. Учасники блокади закликають активних громадян міста приєднуватись до акції.