П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі податок на нерухомість становитиме 1%

Ставка податку для житлової та нежитлової нерухомості в м. Тернополя становитиме 1%.

нерухомисть1Відповідне рішення було прийняте на сесії Тернопільської міської ради.

«Раніше міська рада мала можливість встановлювати пільгову площу квартир, які звільнялися від сплати податку на нерухомість. У Тернополі вона становила 70 кв. метрів для квартир. Проте зараз держава зобов’язала привести у відповідність це питання, тому відтепер пільгова площа для житлової нерухомості в Тернополі становитиме 60 кв.м. для квартир, 120 кв.м. для будинків, – розповідає міський голова Сергій Надал. – У разі, якщо квартира більше 300 кв., а будинок більше 500 кв. метрів, то сума податку становитиме 25 тис. грн. на рік».

Пільги зі сплати податку на нерухоме житлове майно будуть збережені для учасників АТО і членів їх сімей, а також для об’єктів соціального призначення – будинків-інтернатів, центрів соціальної адаптації та реабілітації та ін.

До слова, також депутати затвердили транспортний податок. Відтак, об’єктом оподаткування будуть легкові автомобілі молодші 5-ти років, вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної з/п. Такі власники сплачуватимуть транспортний податок у розмірі 25 тис. грн. на рік.