П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі посада медсестри коштує 2000 доларів хабаря

У Тернополі співробітники Управління захисту економіки викрили кадровика лікарні, яка вимагала «винагороду» за працевлаштування

habar (2)25 січня працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) та слідчого управління Національної поліції України у Тернопільській області задокументували факт вимагання та отримання неправомірної вигоди керівником відділу кадрів однієї із тернопільських лікарень.

Як встановили правоохоронці, 41-річна жителька обласного центру за допомогу у працевлаштуванні на посаду медсестри до лікувального закладу вимагала грошову винагороду. Свої послуги оцінила у 2000 доларів.

Кошти начальниця відділу кадрів отримала, але у справу втрутилися поліцейські. Правоохоронці зафіксували факт передачі грошей. Речові докази вилучено, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

За фактом одержання неправомірної вигоди розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Триває досудове розслідування. Також вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу підозрюваній.