Четвер , 28.03.2024

Завдяки тернопільським податківцям 6 мільйонів рублів не потрапили в ДНР

У лютому цього року для проходження служби у зоні проведення антитерористичної операції вирушили чотири співробітники оперативних підрозділів ГУ ДФС у Тернопільській області.

ЗайцевоВони замінили своїх колег, які несли службу у зоні АТО ще із жовтня минулого року.

Впродовж майже п’яти місяців оперативники здійснювали заходи із протидії незаконному переміщенню товарів через «умовний» кордон на сході країни, контроль вантажних перевезень, автомобільних та залізничних переїздів, а також патрулювання у складі міжвідомчих груп з числа військовослужбовців та співробітників інших правоохоронних органів по лінії розмежування.

Зокрема, у січні поточного року спецпідрозділом «Фантом», до складу якого входили співробітники податкової міліції Тернопільщини, разом із співробітниками Державної прикордонної служби на контрольному пункті в’їзду – виїзду  «Зайцеве» виявлено в схованці, розташованій в сидінні позашляховика, 6 мільйонів російських рублів, 98 тисяч доларів США та 30 банківських карток.

З початку проведення антитерористичної операції це вже шоста ротація співробітників слідчих та оперативних підрозділів ГУ ДФС у Тернопільській області у зону проведення АТО.

На сьогоднішній день на окремих територіях Донецької та Луганської областей проходять службу 6 співробітників податкової міліції з Тернопільщини, повідомили у відділі комунікацій головного управління ДФС України в Тернопільській області.