П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі усі приміщення міської ради хочуть продати за 200 мільйонів

 

Тернопільські довгобуди можуть позбутися свого статусу.

библиотекаНародний депутат Роман Заставний ще на початку 2015 року виступив з ініціативою завершити будівельні роботи на найбільших тернопільських довгобудах – обласній бібліотеці та архіві.
Документи на об’єкти він передав на розгляд голови Кабміну. І вже згодом отримав схвальну відповідь від прем’єр-міністра.

– Зазвичай, на добудову обласної бібліотеки у держави просили гроші. І зрозуміло, їх ніколи не знаходилося. Я ж обрав інший варіант – передачу об’єкта на баланс міста Тернополя, влада якого готова прийняти і завершити довгобуд. – розповідає Роман Заставний.
Щоб завершити роботи в обласній бібліотеці, залучатимуть також інвесторів. Бо якщо не закінчити будівництво найближчим часом, Тернопіль може втратити це приміщення назавжди.

– Лише за останні 5 років будівля помітно зруйнувалася. Стеля із верхніх поверхів протікає аж до нижніх. Один із залів заливає так, що при морозі там можна їздити на ковзанах, – каже Роман Йосипович.

На переконання народного депутата, завершення робіт на довгобуді – чудовий спосіб розвантажити центр Тернополя. Адже, приміром, можна забрати потік транспорту з бульвару Шевченка, вулиці Листопадової та інших, перенісши міську раду в добудовану бібліотеку. Роман Заставний пропонує розмістити там всі управління мерії, які сьогодні розкидані по шести різних місцях. Адже загальна площа кабінетів структурних підрозділів міської ради відповідає розмірам довгобуду. Звільнені ж приміщення у центрі міста можна продати на публічному аукціоні. За нинішніми цінами, бюджет Тернополя може заробити на цьому 150-200 мільйонів гривень. Витративши частину коштів на облаштування довгобуду, в казні залишиться ще понад 100 мільйонів гривень.

Якщо ж тернополяни мають інші пропозиції щодо використання приміщень довгобудів, Роман Заставний приймає їх на електронну скриньку Zastavnyi.Roman@rada.gov.ua

Ініціативу щодо завершення довгобудів підтримали й інші народні обранці, які працюють у міжфракційній групі “Тернопільщина”, пише galas.te.ua