Вівторок , 23.04.2024

У Тернополі через витік газу евакуювали пацієнтів дитячої лікарні

З медичного закладу евакуювали 27 осіб, із яких 12 дітей, повідомляють в управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

SOS-stress-signУ понеділок, 22 лютого о 19:32 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС Укоаїни у Тернопільській області від чергової медсестри інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої клінічної лікарні надійшло повідомлення про те, що на другому поверсі 3-поверхової будівлі, за адресою м.Тернопіль вул.Клінічна, 1а, відчутний запах невідомої хімічної речовини.

Ця речовина викликала короткочасний дискомфорт органів дихання у хворих та чергового персоналу.

До місця події вирушило чергове рятувальне відділення аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення, а також оперативні групи Тернопільського міського відділу та Управління ДСНС України у Тернопільській області.

За допомогою газоаналізатору «Дозор – М» працівники ДСНС провели необхідні заміри та встановили перевищення рівня горючих газів в приміщенні у 3 рази. З приміщень відділення були негайно евакуйовані 27 чол.: 12 дітей, 10 батьків та 5 працівників відділення розмішено в інших відділеннях лікарні.

Розвідкою, проведеною на місці події, джерела витоку хімічної речовини не виявлено. О 21:15, після провітрювання приміщень, встановлено, що концентрація небезпечних газів в повітрі не перевищує гранично допустимої норми.

Для встановлення джерела забруднення повітря та можливості використання приміщень на місці події працюють фахівці санітарно-епідемічної служби та інших служб цивільного захисту.