Середа , 24.04.2024

Що сказав Барна тернопільським пасажирам?

Оновлений міжміський автовокзал у Тернополі урочисто відкрили у понеділок, 15 лютого. 

автовокзал11Відтепер гості та жителі нашого краю купуватимуть квитки та очікуватимуть подорожей у зручних комфортних умовах, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

У церемонії відкриття взяли участь представники місцевої влади, священники, а також пересічні тернополяни. Урочисто перерізали стрічку та освятили нове приміщення.

«Автовокзал — це унікальний об’єкт, — наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. — Свого часу дехто пропонував перенести його кудись деінде. Однак сьогодні, коли після проведеної реконструкції ми бачимо кінцевий результат, більше не допускаємо подібних думок щодо його подальшого перенесення».

автовокзал12   автовокзал13

Реконструкцію автовокзалу провели за кошти інвестора. Тернопіль — яскравий приклад того, що у сьогоднішній нелегкий час все ж є можливість відновлювати інфраструктуру.

«На майбутнє планується й надалі розвивати транспортну інфраструктуру нашого краю, — підсумував очільник області»

Крім квиткових кас і залу очікування, у середині нового приміщення функціонуватиме ще й кафе, кімнати для матерів з дітьми, відпочинку водіїв, інвалідів, а також медпункт. Діятиме Wi-Fi. Навпроти головного входу — вже облаштована прилегла територія. У найближчі дні планується ремонт тильної сторони, встановлення навісів у зоні посадки пасажирів, а також благоустрій усієї території.

До слова, реконструкція тернопільського автовокзалу тривала понад два з половиною роки, капітальний ремонт проведений вперше за останні 50 років.