П’ятниця , 29.03.2024

Із третього лютого у школах Тернополя відновлять навчання

З 3 лютого тернопільські школярі вийдуть на навчання. Показники захворюваності на грип та ГРВІ знизились, тому учні можуть приступати до уроків. Наразі школи прогріваються, щоб діти навчалися у комфортних умовах.

школа9Фахівці стверджують, що відслідковують рівень захворюваності у школярів і за найменшої загрози вимушені канікули продовжать. Щодо відпрацювань, то вони будуть проводитися у звичній для школярів формі – навчання по суботах, повідомляє ТВ-4.

На засіданні оперативного штабу із запобігання поширенню грипу та ГРВІ серед населення області, що відбулося 1 лютого зранку, повідомили, що за результатами щоденного моніторингу захворюваності на четвертому тижні ситуація продовжує ускладнюватися.

Станом на 29 січня в області 37 лабораторно підтверджених випадків грипу, із них 31 – грип АН1N1, в тому числі – 1 летальний випадок з діагнозом поза лікарняна двобічна пневмонія. Епідситуація із захворюваності на грип та ГРВІ в області залишається неблагополучною (перевищений епідпоріг).

У той же час, за словами начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Ростислава Левчука, в обласному центрі спостерігається деякий спад захворюваності (із 140 до 120 захворілих осіб). Це позитивна динаміка, яка говорить про добру ефективність вжитих протиепідемічних заходів.

– За 4 тиждень ми відмічаємо зниження на 32, %, відповідно до минулого тижня. Впродовж 3 тижня у нас захворіло 867 дітей. А на 4 тиждень цей показник становить на 22% менше, – розповідає заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

Протиепідемічні заходи призвели також до безконтрольного перебування школярів на вулиці і в громадських місцях, а це не сприяє зменшенню захворюваності, до того ж – пора наздоганяти упущене.

– Порядка 22% зниження захворюваності серед дітей. Це нам дає підстави відновити навчання в школах з середи. Ми свідомо беремо ще один день, щоб прогріти приміщення, які впродовж вимушених канікул прогрівалися на мінімумі. Якісно прогріваємо приміщення, щоб діти прийшли в теплі класи, – каже Леонід Бицюра.

Вимушені канікули учні наздоженуть. Відпрацювання буде проходити по суботах, можливе і додаткове навантаження у робочі дні тижня.