П’ятниця , 29.03.2024

Затримали злочинців, які на Тернопільщині обікрали старовинну церкву

Затримана поліцейськими Перемишлянського району Львівської області злодійська група виявилася причетною до крадіжки зі старовинного храму на Козівщині.

Конюхи1Як розповідають у Козівському відділенні поліції, наразі під слідством перебуває троє осіб, ще двоє оголошені в розшук. Усі підозрювані – молоді люди, є серед них – неповнолітній.

Крадіжка з церкви Зіслання Святого Духа, що в селі Конюхи, сталася в листопаді минулого року. Тоді невідомі відважили вхідні двері, зайшли до святині і викрали звідти старовинне Євангеліє та деяку  суму грошей.

На слід злодійської зграї, що, за попередніми даними промишляла у всьому західному регіоні, вийшли перемишлянські правоохоронці. Усі підозрювані – жителі Перемишлянщини, проте, спільників, а саме скупників церковного майна мали, зокрема, і в Тернополі.

Зі слів підозрюваних, крадіжки скоювали переважно у сільській місцевості. Обирали храми, які відносяться до пам’яток культури, адже саме в старовинних святинях можна було знайти найцінніші речі.

Поліцейські Козівського відділення інкримінують підозрюваним частину третю статті 185 ККУ. Перевіряється причетність зграї до вчинення інших церковних крадіжок на території Тернопільщини.