Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині виявлено 37 випадків “свинячого грипу”

На Тернопільщині 43 лабораторно підтверджених випадки грипу, із них 37 – грип типу А Н1N1

гепатитПро це повідомили у прес-службі департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА.

“В Тернопільській області 43 лабораторно підтверджених випадки грипу, із них 37 – грип А Н1 пандемічний, в тому числі у двох померлих з діагнозом позалікарняна двобічна пневмонія”. – йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, значний ріст захворювання, що уможливив перевищення епідпорогу, за останній звітний тиждень зареєстровано у 12-ти адміністративих територіях Тернопільщини.

Уже в інших районах – епідеміологічна ситуація стабілізується, поширення ГРВІ та грипу зменшує оберти.
Згідно статистичних даних щоденного моніторингу, станом на 8 лютого 2016р. захворіло 1328 осіб, з них дітей – 737, в т. ч. дітей шкільного віку – 293.

Госпіталізовано за день 73 осіб, в т.ч. дітей – 34.
Констатовано, що “епідситуація із захворюваності на грип та ГРВІ в області є нестійкою”.
Рішення обласного оперативного штабу із запобігання поширенню грипу продовжити санітарно-гігієнічні та протиепідемічні заходи, спрямовані на попередження можливих епідемічних ускладнень, спалахів грипу та ГРВІ на території області у зв’язку з ускладненням епідситуації із захворюваності на грип та ГРВІ, з метою своєчасної організації та санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів, спрямованих на попередження можливих епідемічних ускладнень, спалахів грипу та ГРВІ на території області діють і надалі.