П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині зареєстровано 31 випадок свинячого грипу

Епідситуація із захворюваності на грип та ГРВІ в області є неблагополучною. Показник захворюваності перевищив епідпоріг на всій території Тернопільської області.

грип2Про це повідомив в.о. начальника Головного управління Держсанепідслужби у Тернопільській області Євген  Безрукий 1 лютого під час відеонаради з головами районних державних адміністрації, яку провів голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

«З початку цього року 11 875 чоловік захворіло на грип, – зазначив Євген  Безрукий. –  2332 осіб захворіли за останній тиждень. З них  749 чоловік госпіталізовано, 327 з них – діти. По області перевищено епідпоріг в 3,1 рази. Але найвищий рівень захворюваності у Чортківському, Тернопільському, Бережанському, Шумському, Гусятинському, Монастириському і Борщівському районах».

Євген  Безрукий наголосив, що припинення навчання у школах дає позитивний результат, захворюваність серед дітей не зростає.

«Держсанепідслужба рекомендує органам місцевання самоврядування хоча б до середини тижня не відновлювати навчальний процес у закладах освіти», – наголосив в.о. начальника Головного управління Держсанепідслужби у Тернопільській області.

Крім того, на Тернопільщині зареєстровано 31 випадок грип H1N1.