П’ятниця , 19.04.2024

“Свободівець” звільнився з посади начальника управління Тернопільської ОДА

Перший чиновник високого ранку Тернопільської ОДА цьогоріч звільнений із займаної посади. Ним став директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Олег Напора.

napora1Про це заявив під час колегії облдержадміністрації тернопільський губернатор Степан Барна, повідомляє “Номер один”.

– Якщо локомотив економіки Тернопільської області – це сільське господарство і ця галузь показує спад, за це несе відповідальність профільний керівник департаменту адміністрації. За підсумками аналізу базових позицій минулого року, найбільші втрати були в сільському господарстві, відповідно цей фактор був визначальний у плані узгодження позицій відносно заміни керівника департаменту агропромислового розвитку. Нам не потрібні люди, які просто відсиджують на посадах, а треба ті, хто показує кращі результати роботи. На заміщення вакантної посади у департаменті АПК буде оголошено конкурс, – сказав Степан Барна.

Не називаючи прізвищ, губернатор опосередковано дорікнув керівнику аграрного департаменту за низькі посіви цукрового буряка, мовляв, пізно було братися за питання запуску цукрових заводів у травні.

Олег Напора  підтвердив, що він іде з держслужби (написав відповідну заяву три тижні назад маючи нове місце роботи), натомість уточнив, що це відбудеться лише з 9 лютого, а до того часу він офіційно у відпустці.

На запитання про причини свого звільнення, Олег Романович сказав наступне: «По-перше, коли Степан Барна очолив ТОДА, я залишився за посаді, бо хотів його підтримати у реформах, але якщо немає підтримки з Києва, від Верховної Ради, то сенсу залишатися немає. По-друге, мені надзвичайно  складно говорити людям, яким зараз і так не солодко, вибачте, ви маєте піти з роботи. Коли я очолив департамент, у ньому працювало 52 особи. Минулого року пройшло скорочення до 40 працівників. Зараз ставиться завдання звільнити  ще 11 чоловік – до 29-ти. Більше того, наш підрозділ як розпорядник коштів опікується і ветеринарною службою області. Там теж має відбутися скорочення з 720 до 400 осіб. Лише за останній час наслухався чимало: і про відпустки за власний рахунок, і про мізерну зарплату в півтори тисячі гривень, і, насамкінець, про втрачену роботу й неможливість за таких умов прогодувати сім’ю. Тому я прийняв обдумане рішення, що краще піду, ніж це все слухати».

Олег Напора виявився не одним, хто потрапив під «гарячу» руку губернатора. Степан Барна оголосив догани головам Чортківської та Борщівської РДА. Він дав їм три місяці для покращення ситуації на місцях. Якщо ж нічого не зміниться за цей час, то керівник області буде ставити перед Президентом України питання про доцільність їх перебування на займаних посадах.