П’ятниця , 29.03.2024

Сергій Надал відреагував на скандал із затриманням депутата через хабарництво

Мер Тернополя Сергій Надал відреагував на скандал, пов’язаний із порушенням кримінальної справи проти одного з депутатів міськради за отримання хабара у розмірі 1000 доларів.

корупция1Зважаючи на резонансність цієї справи,  Сергій Надал закликає тернопільську прокуратуру регулярно звітувати перед громадою міста щодо проведення розслідування.

“Нагадую, що кожен громадянин України має право на юридичний захист та презумпцію невинуватості. Жодна справа не має перетворюватися на «полювання на відьом». Закликаю правоохоронні органи, передусім поліцію та прокуратуру, провести прозоре та неупереджене розслідування щодо діяльності депутата Тернопільської міської ради від партії «Народний контроль». Також звертаю увагу, що особа підозрюється у здійсненні правопорушення, як доцент Тернопільського державного медичного університету, а не депутат міської ради”. – зазначає Сергій Надал.

Водночас міський голова Тернополя зазначив, що депутат міської ради від партії «Народний контроль» не входив у сформовану у раді «протернопільську більшість», однак відвідував сесії та працював у комісіях. Тобто виконував функції депутата міської ради.

“Кожен хабарник, провина якого буде доведена, має отримати максимальне покарання, яке передбачене новим антикорупційним законодавством України. Однак, поліція та прокуратура мають продемонструвати ці докази громаді. Це стосується і справи депутата міської ради від «Народного Контролю» та інших резонансних справ Тернополя та області”. – підсумовує Сергій Надал.

Нагадаємо, у понеділок, 1 лютого, правоохоронці затримали депутата міськради Романа Ляховича за підозрою в отриманні хабара у розмірі 1000 доларів.