Четвер , 25.04.2024

У Тернополі даішник вимагав у водія хабар у розмірі 1000 гривень

Співробітники управління внутрішньої безпеки спільно з працівниками СБУ Тернопільщини за вимагання та отримання неправомірної вигоди затримали старшого лейтенанта поліції.

хабар-міліціяХабар правоохоронець взяв за непритягнення до адміністративної відповідальності працівника кур’єрської служби, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Адмінпротокол щодо торгового посередника був складений за порушення правил дорожнього руху. Поліцейський пообіцяв останньому не притягувати його до відповідальності, але свою послугу оцінив у тисячу гривень.

За грошима приїхав на територію кур’єрського підприємства на службовому автомобілі. У салоні авто й відбувалася передача коштів. Проте у процес втрутилися співробітники внутрішньої безпеки та СБУ.

Старшого лейтенанта поліції затримали в порядку ст. 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання щодо повідомлення йому підозри у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

До слова, недобросовісне ставлення до своїх службових обов’язків поліцейський демонстрував уже тривалий час, тож питання звільнення його з поліції було актуальним. Своїм протиправним вчинком старший інспектор пришвидшив цей процес, до ж того з кримінальними наслідками.

За останній тиждень з лав тернопільської поліції звільнили за недобросовісне виконання службових обов’язків ще чотирьох співробітників управління превентивної діяльності (колишнє ДАІ – ред.)