П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі злодії знімають парктроніки з дорогих автомобілів

Понад сорок тисяч гривень матеріальних збитків зазнали за добу четверо власників іномарок.

parktronikУ водіїв невідомі викрали парктроніки – датчики паркування. В основному постраждали мешканці масиву “Дружба”, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

11 лютого о 8:56 в Тернопільський відділ поліції надійшло повідомлення від тернополянки.

Жінка повідомила, що в ніч з 10 на 11 лютого невідомі з її автомобіля “Мерседес” викрали 8 датчиків паркування. Іномарка знаходилася в дворі будинку без нагляду. Сума збитків – 15 тисяч гривень.

Зі схожою заявою того дня звернувся і житель вулиці Будного. Він за ніч втратив 25 тисяч гривень. З його автомобіля “БМВ-740″, припаркованого в дворі, зловмисники зняли 5 парктроніків та два скла дзеркал заднього виду.

Втрат зазнав тієї ж доби і громадянин Сирії. З його автівки “БМВ-745″, припаркованої в дворі будинку на вулиці Надзбручанська, із заднього бампера невідомі викрали кілька датчиків паркування. Розмір завданих збитків встановлюється.

Два дзеркала заднього виду та кількох парктроніків позбувся і власник автомобіля “МЕРСЕДЕС С220″. Його транспорт також стояв без нагляду в дворі будинку, але на масиві “Канада”. Крадіжка трапилася в період з 22:00 10 лютого і до 8:30 11-го. Збитки тернополянин оцінив в 2800 гривень.

Поліцейські порушили кримінальні провадження за статтею 185 частина 1 ККУ – крадіжка. Вони розшукують крадіїв, опитують свідків та очевидців, опрацьовують відео з камер спостережень.

Правоохоронці закликають власників автомобілів, на яких ззовні встановлено дороговартісне обладнання, потурбуватися про безпеку. Завжди паркуйте автомобіль в освітлених і наповнених людьми місцях. Шукайте завжди платну парковку для вашої машини. Бажано щоб у вас був свій гараж з сигналізацією, це істотно знизить ризик викрадення як вашого автомобіля, так і цінних речей.