П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільському ставі під час катання на скутері ледь не втопилася людина

Тернополянин, який катався на скутері, в районі гребного каналу впав і самостійно не міг вибратися із води. 

утопленняУ понеділок, 21 березня, о 17:38 до оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Тернопільській області надійшло повідомлення про те, що у воді гребного каналу Тернопільського ставу перебуває людина – потрібна негайна допомога рятувальників.

На виклик вирушило чергове відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Як вдалось з’ясувати  потерпілим виявився житель м.Тернопіль, 1991 року народження, який опинився у воді внаслідок порушення правил поведінки на воді під час катання на водяному скутері (гідроциклі).

На момент прибуття рятувальників він перебував у воді на відстані близько 150 м від берега. Внаслідок переохолодження знесилений чоловік не міг ані самостійно вибратись з води на скутер, ані дістатися до берега – сили з кожною хвилиною покидали його.

Будь-якої миті людина могла загинути. За допомогою рятувального човна працівники ДСНС дістались до потерпілого, дістали його з води та доправили до берега, де вже очікувала карета швидкої.

З ознаками переохолодження чоловіка госпіталізовано до лікувального закладу, повідомили в управлінні ДСНС України в Тернопільській області.