Четвер , 28.03.2024

Черговий житель Тернопільщини повірив у безкоштовний автомобіль

Така наявність обійшлася мешканцю Підволочиського району у 13200 гривень, які він безнадійно втратив. 

avto (1)Отримавши смс-повідмомлення про виграш новенької автівки, 25-річний житель Підволочиського району кинувся виконувати умови акції.

Вже після того, як через термінал перерахував гроші на невідомий банківський рахунок, зрозумів, що його ошукали. Про факт шахрайства повідомив співробітників поліції.

Як встановили правоохоронці, потерпілий зв’язався з представниками начебто автокомпанії, їх номера були вказані у смс-повідомленні. Спочатку йому  запропонували обрати приз: або гроші, або автомобіль.

Чоловік обрав новенький транспортний засіб й погодився виконати подальші умови, а саме –  перерахувати 13200 гривень на банківський рахунок компанії. Сума начебто призначалися для оформлення документів на автомобіль та узаконення виграшу.

Житель Тернопільщини декілька разів перекинув через термінал гроші на рахунок шахраїв. Вже після того, як перечислив усю суму, зателефонував до оператора компанії. Проте телефон останнього був вимкнений.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство. Зловмисників розшукують, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.