П’ятниця , 29.03.2024

Надала розсмішив заступник прокурора, який не вміє ховати гроші

Мер Тернополя Сергій Надал вважає смішними пояснення заступника прокурора області, який у робочому кабінеті начебто тримав гроші родички, виручені від продажу квартири.

Надал-6Про це міський голова висловився в інтерв’ю виданню “Лівий берег”, відповідаючи на запитання, що стосувалися спецоперації, яку НАБУ проводило у Тернополі.

“В день проведення цих обшуків (24 лютого — ред.) мене не було в місті, їздив у відрядження до Києва. Тому складно коментувати, як все відбувалось…

За моєю інформацією, проводилося певне “відпрацювання”, нібито знайшли певну суму коштів в кабінеті Антюка. Він пояснює, що це кошти родички від проданої квартири, мовляв, найбезпечніше їх тримати на роботі. Хоча це смішно звучить… Втім, хай розбираються з цим компетентні органи”. – розповів Сергій Надал.

Водночас міський голова Тернополя зауважив, що коли створювався такий орган як НАБУ, вся країна чекала, що він дійсно боротиметься з корупцією на найвищому рівні, на рівні керівництва держави.

“Ні для кого не таємниця: риба гниє з голови… – каже Сергій Надал. – Але якщо послухати заяви прем’єра, то в Україні корупції на високому рівні не існує. В нас залишились корупціонерами лише вчителі, лікарі, сільські голови… От і починається зараз “полювання на відьом”, треба ж показати важливість НАБУ”.

Нагадаємо, під час спецоперації НАБУ у Тернополі у робочому кабінеті заступника прокурора області знайшли 50 тисяч доларів. У  тернопільських ЗМІ поширювалася інформація про те, що знайдені гроші у кабінеті заступника прокурора – це кошти, які теща виручила за продаж квартири.