Четвер , 28.03.2024

На Тернопіллі план набору на контрактну військову службу виконали лише на 40%

Набір на контрактну військову службу триває в області. Станом на 15 березня від необхідної кількості контрактників набрали менше половини.

катинський2Про це повідомив Володимир Катинський – головний військовий комісар ТОВК, пише ЗЗ.

– Ми маємо набрати визначену кількість військовослужбовців за контрактом, – зазначив посадовець. – На сьогодні планове завдання виконане на 40%. Служба за контрактом – це добровільний вибір, враховуючи бажання і мотивацію особи. Якщо ми не наберемо необхідну кількість людей за контрактом, то, відповідно, буде оголошена мобілізація, і підготовчі заходи щодо цього уже проводяться.

Нагадаємо, що набір військовослужбовців на контрактну форму служби триватиме до кінця березня. Тож, бажаючі ще можуть укласти угоду з будь-якою військовою частиною. Вакансій, як зазначив головний комісар області, більше ніж достатньо. Тільки у двох військових частинах, які дислокуються на Тернопіллі, є понад 1800 вільних робочих місць.

– Контрактників у військові частини, які дислокуються в області треба багато, – розповів Володимир Катинський. – Тільки водіїв треба близько 700, майже 120 зв’язківців. Військові частини вже набрали певну кількість посад, які передбачають укладання контрактів з жінками. Жінки готові йти у Збройні сили України, і стоїть черга із жінок, які бажають служити. Але є певна категорія посад, яка передбачає саме службу чоловіків, зв’язківців яких бракує – це якраз потрібні чоловіки. Є посади музикантів, 60 посад кухарів. Ми готові працевлаштувати випускників професійно-технічних училищ: кухарів зв’язківців, пекарів. Бракує людей здійснювати елементарне забезпечення життєдіяльності військової частини, не кажучи вже про номери обслуг, розвідників, командирів гармат, головних сержантів і так далі, які відповідно за знання і посади отримують зарплату вище семи тисяч гривень. Для роботи у комісаріатах області бракує 56 офіцерів. Вони не їдуть в зону АТО, це люди, які мають відповідні розумові здібності, вищу освіту, курси офіцерські і готові служити у комісаріатах.

Контрактників готові працевлаштувати не тільки у наші військові частини та комісаріати, а й в інших регіонах, за бажанням  людини. Володимир Катинський вкотре нагадав, що вони отримуватимуть зарплатню від 7 до 10 тисяч гривень, залежно від посади. Також військовослужбовці контрактної форми отримують ряд соціальних пільг, в тому числі і компенсацію за винайм житла.