Четвер , 18.04.2024

На Тернопільщині боєць АТО погрожував підірвати сільський бар

Відмову власника бару про неприпустимість перебування у закладі в неохайному вигляді військовослужбовець сприйняв як образу.

граната1Відімстити вирішив, погрожуючи підірвати електричний зривпакет, повідомили у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

До теребовлянських правоохоронців звернувся приватний підприємець із села Мшанець.

Чоловік повідомив, що у його кафе якийсь молодий чоловік у військові формі погрожує підірвати пакет з вибуховою сумішшю.

На місце пригоди негайно виїхала група швидкого реагування та слідчо-оперативна група.

Як повідомив начальник кримінальної поліції Теребовлянщини СтепанЯворський, причетними до інциденту виявилися четверо жителів Мшанця. Усі перебували  у стані алкогольного сп’яніння. Серед них – військовослужбовець, який на даний час перебуває у відпустці.

Молоді люди вирішили зайти до місцевого бару випити пива, проте через неохайний вигляд та брудну одежу власник закладу не впустив їх до середини. Це образило військовослужбовця. Довго не думаючи, молодик побіг додому, взяв взривпакет, який, з його слів, привіз із зони АТО  та ще раз повернувся до бару. Вже з погрозами підірвати, кинувся всередину приміщення.

Всіх учасників конфлікту поліцейські доправили до відділення поліції. Щодо трьох складено адміністративні протоколи за перебування у громадському місці в нетверезому стані. Вирішується питання про притягнення до відповідальності військовослужбовця, який на даний час переданий працівникам військового комісаріату.

Призначено також експертизу електричного зривпакета, який, за попередніми даними, є піротехнічним засобом військового призначення.