Четвер , 18.04.2024

На Тернопільщині дружина загиблого Героя АТО прогнала владу із похорону чоловіка

У Тернополі зустріч загиблого Героя АТО Юрія Горайського почалася зі скандалу. Дружина воїна прогнала голову Тернопільської ОДА Степана Барну та голова Збаразької РДА Анатолія Качку з місця події.
терно-3221d0a8d24d9753ce1017a81c583373_MЗ самого ранку майже сотня тернополян зібралися на збаразькому кільці, аби зустріти тіло екс-голови Збаразької РДА Юрія Горайського.

Нагадаємо, що в зоні проведення антитерористичної операції, 4 березня 2016 року під час бою загинув стрілець – регулювальник військової частини В2492 солдат військової служби за контрактом ГОРАЙСЬКИЙ Юрій Володимирович, житель м. Збараж.

Та коли колона наблизилася до збаразького кільця, першою вийшла дружина Юрія Горайського разом із рідними та бойовими побратимами чоловіка. Вона одразу почала шукати Степана Барну та Анатолія Качку.

Пані нагадала Степану Степановичу як він звільнив з роботи її чоловіка, аби працевлаштувати свого давнього друга Качку. Жінка наполегливо попросила голову ОДА піти з місця зустрічі і забрати з собою принесені квіти. Потім дійшла черга і до самого Анатолія Качки. Він стояв на віддалі.

Дружина Горайського у різкій формі нагадала Качці як він одному зі своїх інтерв’ю пропонував відправити вже тепер загиблого бійця на психіатричну експертизу. Та чомусь пан Юрій пішов на війну, а теперішній голова РДА відсиджується у теплих кабінетах.

Нагадаємо, що у літку минулого року попри протести Самооборони та громадськості Збражчини Юрія Горайського звільнили з посади голови РДА. «За 11 місяців ми з командою однодумців зробили багато. Працював би і далі, якби не треба було звільнити місце друзям Барни. Ці люди навіть не поцікавились, яка ситуація в районі, які проблеми, що зроблено і, що ще планується ще зробити,» – сказав тоді вже покійний воїн.