П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині судять керівника зернового складу, який крав мільйони

Керівник державного підприємства допустив фінансові зловживання на мільйони гривень.

sud1Прокуратура області направила до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з державних підприємств у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 367, ч. 2, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України (службова недбалість, привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнив грошові кошти очолюваного товариства на загальну суму понад 550 тис. грн., повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Також обвинувачений, будучи керівником зернового складу, розпорядився зерном без письмової згоди з поклажодавцями, чим спричинив тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам окремих юридичних осіб на загальну суму понад 4 млн. грн.

Окрім того, з метою уникнення від кримінальної відповідальності, керівник державного підприємства у січні 2015 року склав та підписав завідомо підроблений акт комісії вивчення наслідків стихії по очолюваному ним товаристві, в який було внесено завідомо неправдиві відомості про те, що 12 грудня 2013 року комісія встановила руйнації майнового комплексу, що були наслідком дощу та сильного вітру.

У ході досудового розслідування кримінального провадження обвинуваченого звільнено із займаної посади. Обвинувальний акт стосовно нього направлено до суду для розгляду по суті.