П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині шахраї “розпродали” усі автомобілі. Тепер торгують тракторами

Після серії кримінальних афер про виграш автомобіля на Тернопільщині шахраї опановують новий “товар” – почали продавати віртуальні трактори

groshi (3)Двадцять п’ять тисяч гривень втратила родина із Синьківа Заліщицького району.

Сімейство купувало трактор через оголошення в Інтернеті, повідомили у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

Зі слів потерпілих, сільгосптехніку їм запропонував чоловік на ім’я Роман з Одещини.

Декілька днів родина вела перемовини з продавцем у телефонному режимі, замість того, щоб поїхати і подивитися на пропонований їм трактор «МТ 382».

Продавець вихвалював техніку, навіть запропонував взяти на себе організацію доставки, щоправда, заліщани мали оплатити вартість пального.

Родина погодилася і того ж дня на вказаний одеситом рахунок перерахувала п’ять тисяч гривень. Далі вже на повну закрутилася шахрайська схема. Треба було перекинути і завдаток, і вартість оренди лафета та інше. Загалом шахрай виманив у подружжя 25 тисяч гривень. Після того зв’язок з ним обірвався.

Зрозумівши, що їх обдурили, синьківчани звернулися до поліції. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною першою статті 190 ККУ.

Таку категорію злочинів, запевняють поліцейські, дуже важко розслідувати. Шанси на повернення втраченого – мізерні, тому вкотре застерігають людей: перш ніж перераховувати, віддати чи позичити комусь кревні – сто разів подумайте.