П’ятниця , 29.03.2024

Під Тернополем люди перекрили трасу державного значення (ВІДЕО)

Жителі сіл Скоморохи, Прошова та Смолянка перекрили дорогу біля Тернополя за Березовицею у четвер, 24 березня з 8.00. Люди хочуть другого перевізника.

скоморохи2Селяни перекрили дорогу через перевізника Володимира Янковського. Люди скаржаться, що перевізник їздить, як хоче, та ще й хамить пасажирам.

Люди просять змінити перевізника, 22 березня мало відбутися засідання суду, яке перенесли на 6 квітня, пише “20 хвилин”.

Близько 11.00 в обидва боки на трасі назбиралося чимало автомобілів та вантажівок. Люди ж ходили туди-сюди пішохідним переходом, вигукуючи “Ганьба!”, наглядав за порядком і поліцейський патруль.

Ми попереджали про цю акцію, – розповіла жителька Скоморохів пані Галина. – Незважаючи на сніг та дощ, стоїмо вже від 8 години ранку. І будемо стояти до пізнього вечора, якщо треба буде, та й завтра можемо акцію повторити.

Як розповіла пані Галина, 22 березня мав відбутися суд над перевізником Янковським, до якого мають претензії і через невиїзди на маршрут, і через нетактовну поведінку стосовно пасажирів.

– Однак суддя засідання знову перенесла, тепер на 6 квітня, – продовжує жінка. – До нас перевізник теж має претензії. Каже, що ми перешкоджаємо його підприємницькій діяльності та начебто ми влаштували підпал. Однак такі звинувачення хибні. Ми просто хочемо, аби нам дали можливість нормально добиратися до Тернополя і звідти додому.

Кожні п’ять хвилин протестувальники пропускають по декілька автомобілів. Кажуть, що хочуть привернути увагу до своєї проблеми, однак розуміють, що  в людей також є свої справи, і перекривати трасу повністю було б неправильно. Серед заблокованих машин був і автобус перевізника, проти якого виступають люди. Однак до самих водії у них претензій немає ніяких, тож ті просто чекають, доки звільнять дорогу.

Як повідомили в Тернопільському відділенні Нацполіції, акція закінчилася об 11.10. Продовжиться обговорення проблеми у кабінеті керівника Тернопільського району. Ініціативна група близько 14:00 зустрічатиметься з очільником і разом вони вирішуватимуть питання, що і як робити далі.