П’ятниця , 29.03.2024

Тернопільський головлікар, якого підозрювали у хабарництві, вийшов на роботу

Затриманий у квітні 2015 на хабарній справі головний лікар Тернопільської ЦРЛ Ігор Вардинець повернувся на роботу. Про його перший день на роботі повідомили громадські активісти.  

вардинецьПідтвердив інформацію від активістів і сам пан Вардинець, пише сайт “20 хвилин”.

– Я й не покидав роботу. Я був тимчасово хворий, а відтак і відсутній – каже Ігор Вардинець. –  Чи працюватиму далі, залежатиме від стану здоров’я.  На сьогодні так обставини склались, що, окрім моїх проблем із здоров’ям, з’явилось чимало робочих проблем у закладі, які треба вирішувати. Адже мене довгий час не було.

Що ж наразі із кримінальним провадженням, то пан Вардинець порадив поцікавитись у правоохоронців. Мовляв, це у них треба питати про хід справи. З його сторони справою займаються адвокати. Повернення ж на роботу пана Вардинця правоохоронці пов’язують з тим, що головний лікар уже використав усі можливі лікарняні та відпустки. Відтак це і змусило, вочевидь, повернутись його на роботу.

– Кримінальне провадження було зупинене у зв’язку із важкою хворобою підозрюваного, – каже  керівник сектору комунікацій ГУ національної поліції   в Тернопільській області Сергій Крета. – Якщо ж він вийшов на роботу, то, відповідно, справа буде поновлена, і відновлять слідчі дії.

У прес-службі обласної прокуратури щодо справи пана Вардинця відповіли наступне:

– Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно головного лікаря одного з медичних закладів області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди). На даний час у кримінальному провадженні проводяться слідчі дії.

Нагадаємо,  навесні 2015 року правоохоронці повідомили, що задокументували факт отримання неправомірної вигоди у сумі 200 тисяч гривень головним лікарем одного із лікувальних закладів.  Таку суму лікар вимагав у приватного підприємця за продовження оренди  аптечного приміщення на території лікувальної установи площею 150 квадратних метрів. Невдовзі  у ЗМІ випливли і дані затриманого.

Сам же пан Вардинець вважає, що правоохоронці влаштували йому провокацію, а справа замовлена. Мовляв, правоохоронці використали цивільний конфлікт між ним та між підприємцем, який був винен йому гроші.