Четвер , 28.03.2024

Україно-американський спецназ висадився у заповіднику “Медобори”

27 березня на територію природного заповідника «Медобори» самовільно, без будь-якого інформування дирекції, заїхав восьмий полк спецназу В4252 із метою проведення тижневих спільних українсько-американських військових навчань зі стрільбами.

заповидник-армияЗаконодавство України про природно-заповідний фонд встановлює найвищу категорію заповідності – природний заповідник, на території якого заборонена будь-яка діяльність та перебування, наголошують у Тернопільському обласному управлінні лісового господарства.

Пошкодження територій природно-заповідного фонду тягне відповідальність згідно зі ст.252 Кримінального Кодексу України.

Колектив природного заповідника «Медобори» глибоко стурбований порушенням військовими закону України «Про природно-заповідний фонд».

“Нас вражає також цинічність військових та їх реакція на зауваження, які їм було висловлено офіційними представниками заповідника. Ми занепокоєні також тим, що тижневі навчання військовиків охоплюватимуть два з трьох лісництв заповідника з активними військовими стрільбами та використанням всюдихідної техніки, що є недопустимим, особливо у весняний період”. – наголошує колектив заповідника.