Четвер , 25.04.2024

У Тернополі “вільні люди” пікетували обласне управління СБУ

Сьогодні, 22 березня, кілька десятків активістів у Тернополі пікетували обласне управління СБУ, що на проспекті Степана Бандери.

сбу-пикет  сбу-пикет1

Учасники акції вимагали арешту Віктора Медведчука та заборони його організації “Український вибір”.

Подібна акція з ініціативи волонтерської мережі “Вільні люди” відбулася у 15 областях України.

У Тернополі акцію підтримали Самооборона Майдану Тернопільщини, Правий Сектор Тернопільщина, ВО “Автомайдан” Тернопільський осередок, Молодіжний Націоналістичний Конгрес – МНК, УНСО.

“Віктор Медведчук є головним агентом впливу РФ в Україні, куратором проектів «Новороссія», «русская весна» та «федералізація». В свою чергу, організація «Український вибір» стала головною платформою для «Антимайдану» та ДНР/ЛНР. Сьогодні ж члени «Українського вибору» намагаються дестабілізувати країну проведенням сепаратистських з’їздів за так званий «спецстатус» регіонів.
Метою сьогоднішньої акції є привернення уваги Президента та силових відомств до підривної антидержавницької діяльності Віктора Медведчука та «Українського вибору та змушення влади проявити політичну волю для притягнення до відповідальності злочинців”. – зазначається у повідомленні волонтерської мережі “Вільні люди”.