Четвер , 25.04.2024

У Тернополі горів парк “Топільче”, а у Збаражі ледь не спалили автозаправку і ринок

Великої гостроти на Тернопільщині набуває проблема весняних підпалів минулорічної сухої трави та очерету, зазначають в обласному управлінні ДСНС.

Топильче-пожежаЗ настанням весни, рятувальникам доводиться щоразу стикатися з збільшенням кількості таких пожеж. Незважаючи на численні застереження, мешканці області продовжують проявляти безпечність в поводженні з вогнем.

Часто випадки неконтрольованого горіння виникають поблизу житлових будівель, підприємств, автозаправних станцій тощо, завдають великих матеріальних збитків та несуть загрозу життю й здоров’ю людей і завдають непоправної шкоди довкіллю.

Лише протягом 28 березня на Тернопільщині ліквідовано 11 пожеж сухої трави, очерету та інших залишків минулорічної рослинності.

Так, цього дня у Бучачі на вул. Лісова виникла пожежа сухої трави на відкритій території. Вогнем знищено суху траву на площі 1га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 9-ї державної пожежно-рятувальної частини, від вогню врятовано 4 будівлі.

У с. Біла Тернопільського району пожежа очерету на відкритій території. Вогнем знищено очерет на площі 3 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 1-ї державної пожежно-рятувальної частини.

У Тернополі на території парку «Топільче» виникла пожежа очерету на відкритій території. Вогнем знищено 300 м.кв очерету. Пожежу ліквідовано черговим караулом 1-ї державної пожежно-рятувальної частини.

У Збаражі на вул. Січових Стрільців виникла пожежа сухої трави на відкритій території. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 800 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 4-ї державної пожежно-рятувальної частини, від вогню врятовано АЗС «WOG» та речовий ринок «Оболоня».