П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині судять підприємця та бухгалтера за несплату податків

На лаві підсудних опинилися також майстер підприємтва та житель міста Львова. 

sud1Прокуратурою Тернопільської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника підприємства та трьох його спільників, які обвинувачуються у вчиненні умисного ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах та службовому підробленні.

Досудовим розслідування встановлено, що керівник приватного підприємства створив організовану групу, залучивши до її складу головного бухгалтера, майстра цього підприємства та жителя міста Львова, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Упродовж трьох років організована група ухилилася від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток підприємства на загальну суму понад 7 млн. грн. шляхом отримання від фіктивних підприємств недостовірних бухгалтерських документів про господарські операції за начебто поставлені ними товарно-матеріальні цінності.

Окрім того, організатор злочинної групи, зловживаючи службовим становищем, завищив обсяг виконаних підприємством будівельних робіт та підписав фіктивні бухгалтерські документи, заволодівши бюджетними коштами на загальну суму майже 400 тис. грн.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно організованої групи направлено до суду за ч. 2, ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 212, ч. 2, ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України (ухилення від сплати податків, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).