П’ятниця , 29.03.2024

Водій, який збив підлітка і тіло закопав у кар’єрі, просив пом’якшити вирок

Житель Тернопільщини, який керуючи автомобілем, збив підлітка і тіло закопав у кар’єрі, отримав 6,5 років тюремного ув’язнення.

sud1Однак цей термін для водія видався занадто великим, тож він подав апеляцію з проханням пом’якшити вирок.

Колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області відхилила апеляційну скаргу Володимира Я., засудженого Борщівським районним судом до 6,5 років позбавлення волі за вчинену ДПТ, під час якої загинув 17-річний підліток (ч.2 ст. 286 КК).

Судом першої інстанції встановлено, що 13 вересня 2015 року під ранок 56-річний Володимир Я. повертався автомобілем «Фольксваген» з одного села Борщівського району в інше та на польовій дорозі вчинив наїзд і смертельно травмував 17-річного Івана П.

Злякавшись відповідальності, водій поклав тіло у багажник, поїхав до піщаного кар’єру і там заховав його.

П’ять днів правоохоронці, батьки та односельці розшукували підлітка, аж поки оперативним шляхом поліція не вийшла на Володимира Я. Чоловік зізнався у скоєному та показав місце поховання неповнолітнього.

В апеляційній скарзі захисник обвинуваченого просив пом’якшити вирок Борщівського районного суду. Проте колегія суддів критично оцінила його твердження.

Заслухавши суддю доповідача та всіх учасників судового розгляду, колегія дійшла висновку, що апеляційна скарга задоволенню не підлягає, і вирок суду залишила без змін, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області.