Четвер , 28.03.2024

Місто контрастів: є розмовляючі пішохідні переходи, але немає всюди світлофорів, де вони потрібні

Тернопіль – місто контрастів. У нас є розмовляючі пішохідні переходи, але немає всюди світлофорів, де б вони знадобились. У нас є тротуар з підігрівом, але в багатьох місцях його взагалі немає.

сонячне-дерево2На це звернула увагу тернополянка у своїй скарзі, розміщеній на сайті Тернопільської міської ради.

“Скажіть, будь ласка, наскільки безпечним є встановлення дерева для підзарядки в центральній частині міста, де велике скупчення дітей, особливо маленьких і хто повинен давати дозвіл на його встановлення?

Адже всім відомо, що знаходитись поряд із пристроєм, що заряджається небезпечно для дорослих, не те що для дітей. На центральній площі міста щодня багато мам гуляють із немовлятами, дітьми, які тільки роблять перші кроки, і старшими дітками, які годують голубів, катаються на велосипедах. Хто подбає про їх здоровя? Чи вам байдуже?

Складається враження, що Тернопіль – це місто контрастів. У нас є розмовляючі пішохідні переходи, але немає всюди світлофорів, де б вони знадобились. Люди змушені об’їзну дорогу з дітьми перебігати на зебрі біля автомийки Престиж.

У нас є тротуар з підігрівом, а в багатьох місцях його взагалі немає, або в жахливому стані. Про це неодноразово і тут пишуть тернополяни.

У нас у сквері викладається плитка вишиванкою, а інші в такому стані, що їх скверами важко назвати.

Зебри в певних місцях пофарбовані в червоно-білий колір, а подекуди їх ледве видно.

У нас території міської і обласної ради прибрані ідеально, травичка стрижеться регулярно, на решті газонах, навіть вздовж центральних доріг трава подекуди відсутня, і т.д. Питання до вас: хто дав дозвіл на встановлення зарядного пристрою на тротуарі Театральної площі?” – пише на сайті міськради одна із мешканок міста.