Субота , 20.04.2024

Райони, які виконали план з набору контрактників, не будуть звільнені від мобілізації

У Тернопільський області лише один район виконав план з набору на військову службі за контрактом на 100%.

катинський4Тернопільщина виконала план з набору на військову службу за контрактом на 60%. В обласному військкоматі кажуть – наразі у Генеральному штабі Збройних Сил України вираховують, скільки ще треба військовослужбовців за контрактом у військах.

Після цього вирішуватимуть, чи є потреба проводити мобілізацію, повідомляє ТВ-4.

За словами обласного комісара Володимира Катинського, на Тернопільщині план відбору на військову службу за контрактом виконали не всі райони. Найгірші показники – у Заліщицькому – менше 30%, Тернопільському – 36% та у Тернополі, де план відбору виконано менше 50%.

– Краще ставляться до захисту Батьківщини в нашій області, в першу чергу, міста Бережани, місто Кременець, місто Чортків. Якщо брати в цілому по районах, то єдиний район, який виконав планове зібрання на 100% – це Зборівський район. Монастириський район і Підгаєцький район підібрали людей, виконали завдання з відбору мотивованих громадян на військову службу за контрактом більше, ніж на 90%, – розповідає військовий комісар Тернопільського обласного військкомату Володимир Катинський.

В Тернопільські облдержадміністрації пообіцяли, якщо райони не будуть справлятися із поставленими завданнями то мобілізують працівників обласної, районних адміністрацій і рад, голів сільрад, селищних громад та депутатів всіх рівнів.

– Ставлення до обороноздатності держави починається з самого низу – з сільської та селищної ради, з громад новоутворених. Якщо вони нормально проведуть агітаційну роботу, знайдуть по одному, а в деяких і по пів чоловіка. Тобто, два села можуть об’єднатись в одне і найти одного чоловіка мотивованого, який готовий захищати Україну, то й не треба буде проводити мобілізацію, – каже Володимир Катинський.

Володимир Катинський також пояснив, що міста і райони, які виконали план по контрактниках, не будуть звільнені від проведення мобілізації. Але теперішні показники вплинуть на визначення кількості мобілізованих з цих районів.