П’ятниця , 19.04.2024

Реформатори ділять Тернопільську область лише на три райони

В рамках наступного етапу адмінреформи Тернопільську область поділять на три округи.
областьПоки тернопільські посадовці вихваляються успіхами у створенні громад, у міністерстві регіональної політики розробили наступний етап проведення реформи місцевого самоврядування, повідомляє “За Збручем”.

Згідно календарного плану до 15 червня 2016 року має бути затверджена методика формування госпітальних округів.

Після цього до 15 липня планується прийняття постанови про склад госпітальних округів, а також відповідні зміни до бюджетного та медичного законодавства.

На практиці це означає перехід до нового районного поділу, оскільки концепцією реформи передбачено, що кордони госпітальних округів будуть співпадати з новими кордонами районів.

Цікаво, що новий госпітальний поділ Тернопільщини зафіксовано в презентації Мінрегіонбуду щодо другого етапу реформи. Згідно з ним планується створення трьох госпітальних округів – Тернопільського, Кременецького і Чортківського. До найбільшого Тернопільського увійде 519 населених пунктів, до Кременецького – 207, до Чортківського – 326 населених пунктів.

Услід за формуванням госпітальних округів планується розформування чисельної армії чиновництва у рацдержадміністраціях та райрадах, які втратять статус районів.

карта-області1