Субота , 20.04.2024

Серед депутатів Тернопільської міської ради – 5 мільйонерів

Із 43 депутатів Тернопільської міської ради – 5 мільйонерів.

top_income (2)У п’ятірку найбагатших міськдепів потрапили двоє представників “Свободи”, двоє представників “Самопомочі” та один із “Громадянської позиції”.

Рух ЧЕСНО в рамках кампанії “Стеж за грошима” проаналізував декларації доходів депутатів Тернопільської міської ради.

За результатами аналізу, рейтинг найбагатших депутатів міськради очолила депутат від “Свободи” Галина Гевко, яка задекларувала сімейний дохід у сумі 2,5 млн. грн.

Найбагатша депутатка міськради працює в сфері ЖКГ – очолює один із тернопільських жеків.

На другому місці ще один свободівець Іван Сороколіт.  Дохід його сім’ї трішки не дотягує до мільйона в гривневому еквіваленті. Сороколіт очолює комунальне підприємство міськради “Тернопіль Інтеравіа”, а його дружина займається ресторанним бізнесом.

На третій позиції  голова фракції “Громадянська позиція” Петро Ландяк із сукупним доходом сім’ї близько 1 млн. грн. Ландяк керує ТОВ “Продлюкс” і ТОВ “Універсам Текстерно”.

Замикають п’ятірку лідерів два представники “Самопомочі” – регіональний видавець газети “RIA плюс” Юрій Штопко та директор “Вуличного радіо” Олег Нитка.

Обоє задекларували теж близько 1 мільйона гривень сукупного сімейного доходу.

Слід зауважити, що громадський рух “Чесно” аналізував декларації доходів депутатів за 2014 рік. Ці декларації депутати подавали у ТВК.

Оприлюднювати декларації доходів за 2015 рік міськдепи не спішаться. Тож не виключено, що за підсумками минулого року кількість мільйонерів або майже мільйонерів у міській раді може іще збільшитися.